miercuri, 27 ianuarie 2016

Motive pentru a manca sardine

Motive esentiale pentru a manca sardine

Mancati peste de minim doua ori pe saptamana, acesta este sfatul medicilor, iar in opinia multora, somonul si tonul sunt cele mai potrivite alegeri. Aceste tipuri de peste sunt hranitori, dar nu trebuie uitat faptul ca fiind pesti mari, se maturizeaa in ani, timp in care organismele lor absorb mercur si alte substante toxice pentru organism.
Avand in vedere aceste otravuri, consumul de somon si ton trebuie limitat, mai ales in cazul copiilor si al gravidelor.
Exista insa o solutie foarte nutritiva si deloc costisitoare: sardinele. Acesti pesti sunt tot mai recomandati de nutritionisti intrucat nu acumuleaza metale grele – hrana lor este planctonul.
Sardinele nu depasesc 15 cm lungim si la noi cel mai des le gasim sub forma de conserve. Iata de ce trebuie sa mananci mai des sardine, chiar daca sunt la conserva:
1. Bogata sursa de acizi grasi Omega 3
Acizii grasi omega 3 au proprietatea de a preveni cancerul, dupa cum au demonstrat-o mai multe studii, incetinind cresterea tumorilor, de a intari sistemul cardiovascular, coborand nivelul colesterolului, de a preveni atacurile cardiace, pe cele cerebrale si hipertensiunea. In plus, ei protejeaza si creierul si sistemul nervos, micsorand si riscul de depresie si incetinind evolutia schizofreniei.
2. Mentin sanatatea oaselor
Sardinele sunt benefice si oaselor, avand un continut mare de calciu si de vitamina D, care ajuta la absorbtia calciului. De fapt, o conserva de sardine contine calciu cat doua pahare de lapte, iar doza de vitamina D o depaseste pe cea recomandata zilnic. Avand oasele moi sardinele pot fi consumate cu totul. „Acest calciu are o bio-eficienta ridicata, fiind absorbit si utilizat foarte bine in organism”, sustine nutritionistul Mihaela Bilic.
sursa citeste continuarea

Un produs Blogger.
Despre autor

Dihorul pe apa, o specie pe cale de disparitie care vine sa te informeze zilnic cu stiri noi